ODS Logo

Blog

Jedním z partnerů letošní výstavy Má vlast cestami proměn bude Zlínský kraj

V rámci výstavy Má vlast cestami proměn, která startuje v červnu v Praze na Břevnově, si mohou lidé detailně prohlédnout postupný rozvoj krajů. Naleznou zde nejen opravené stavby, ale např. i zvelebená prostranství.

Účast Zlínského kraje je v rámci výstavy již prakticky tradicí. Vůbec poprvé byl kraj partnerem v roce 2014.

„Díky této výstavě máme možnost pochlubit se v mnoha koutech Česka proměnami řady krásných míst, která v našem kraji máme. A výsledky hlasování v předchozích ročnících mi dávají za pravdu. Například v předminulém ročníku byla jako jedna z nejlepších proměn vybrána obnova Baťova památníku ve Zlíně, vloni pak uspěla krajinná opatření s vodními prvky u Drslavic. Výstava je samozřejmě příležitostí, jak k nám pozvat návštěvníky z jiných částí naší republiky,“ uvedl k výstavě Lubomír Traub, náměstek hejtmana.

Výhodou výstavy je třeba i to, že se na ni mohou lidé podívat na mnoha různých místech (knihovny, univerzity apod.). Fotografie jsou pak doplněny textem, a to v českém i anglickém jazyce. Ve Zlínském kraji si ji budou moci občané prohlédnout v rámci oslav Dne kraje, které letos vychází na 23. září. Jednotlivé proměny jsou hodnoceny odbornou porotou architektů i samotnou veřejností.