ODS Logo

Blog

Minulý týden patřil v Luhačovicích setkání starostů s vedením Zlínského kraje

Na konci minulého týdne se vedení Zlínského kraje setkalo v prostředí nádherného lázeňského města Luhačovice s téměř dvěma stovkami starostů měst a obcí z celého regionu.

„Díky podobným akcím si můžeme se starosty vzájemně vyměnit zkušenosti a získat tak nový pohled na některé potřeby a témata, které v poslední době řeší nejen oni, ale také občané měst a obcí v našem kraji,“ uvedl k setkání náměstek hejtmana Lubomír Traub.

Hlavními tématy, na která probíhala vzájemná diskuse, byly probíhající opravy na silnicích, plánované krajské investice, sociální oblast, zdravotnictví a kultura. Mimo tato témata byla starostům rovněž představena nová krajská rozvojová společnost ZRIA, dotační program na optické kabely nebo třeba obsazení holešovské průmyslové zóny.

Akce trvala dva dny, v rámci druhého dne byla hlavním diskutovaným tématem podpora bydlení. V této oblasti je v přípravě nový dotační program, který by měl navázat na chystané podpory od státu. Ve Zlínském kraji, stejně jako ve zbytku republiky, totiž naléhavě chybí výstavba nových bytů.

Zdroj a foto: Zlínský kraj